jubileumjaar

Begin 1979 zetten Herman en Annemie Heyman de eerste stappen in een evangeliebediening in de Kempen.
De bediening ging helemaal om evangelisatie, levensheiliging en geloofsgemeenschap.

DIE LIJNEN ONTWIKKELEN VERDER OVER 40 JAAR BEDIENING

Heiliging en gemeenschap bleken al snel niet zo goedkoop te zijn. Ze kosten ons hele leven. Dat eiste geregeld bezinning en leidde soms naar radicale keuzes. De motivatie kwam telkens uit de overtuiging dat kinderen van God Hem helemaal toebehoren.

Dat gaf de aanzet naar een zoektocht om inzicht: hoe gaan levensheiliging, gemeenschap, geloofsgroei in hun werk? Hoe werkt dat tussen mensen en in groepen? Hoe groeit dat normaal gezien – en waarom soms helemaal niet?

Over de jaren werd het een gewoonte om bestaand onderzoekswerk na te pluizen – over cultuur, persoonlijkheid, discipelschap, gemeenschapsvorming, werkprocessen, groepsdynamieken.
Die onderzoekers schreven hun conclusies scripties, rapporten en boeken. De uitdaging was telkens nieuw om de betekenis van die conclusies voor het dagelijkse leven te vinden – in het bijzonder voor de praktijk van de christelijke beweging in ons land?

In de loop van deze periode ontstonden concepten zoals “leven.werken.dienen” of het driehoekschema (zie hiernaast).  Het project 20.35 zag het daglicht. We poogden herhaaldelijk overlegplatforms tussen organisaties op gang te krijgen.

Het opzet is nog altijd hetzelfde: antwoorden formuleren. Mogelijkheden benutten. Oplossingen zoeken voor actuele thema’s in de christelijke beweging. Bij voorkeur samen met mensen en organisaties die zelf willen dienen via netwerking.

Zo is ooPilgrim3Bbk het idee voor het Pilgrimshem ontstaan. Dat is ons huidige station op onze weg van leven.werken.dienen voor God. Die pelgrimsweg willen wij consequent verder bewandelen als Jezus’ leerlingen – samen met wie eveneens willen leren om nog meer voor God te leven terwijl we in de wereld staan.

DANKBAAR

Hoe kunnen we God beter danken voor 40 jaar leven.werken.dienen, dan dat we luisteren en delen met al wie God in zo’n jubileumjaar door het Pilgrimshem onze wegen laat kruisen?

Daarom voeren we dit kalenderjaar 2019 het PROJECT40%.

Wie tijdens het kalenderjaar 2019 in het Pilgrimshem zal verblijven, geven we de mogelijkheid om 40% van de verblijfskosten te geven aan een doel dat uitdrukkelijk werkt aan de christelijke kernwaarden waarvoor het Pilgrimshem staat:

  • groeiend discipelschap
  • dienend leiderschap
  • dynamische geloofsgemeenschap

De doelen kan u zelf kiezen.

  • Ze hoeven niet beperkt te zijn tot bedieningen of projecten in België.
  • We willen die bedragen bundelen en het bedrag einde 2019 kunnen overschrijven.

OVER HOEVEEL GAAT HET DAN?

Kijk op de website www.pilgrimshem.org. Die website is nog niet helemaal klaar, maar u kan er wel terecht voor de verblijfsprijzen.
Het PROJECT40% berekenen we op basis van die prijzen.

Alle informatie kan u krijgen via info(at)abcministries.be

Our website is protected by DMC Firewall!