“Wanneer was ‘toen’?”, wil ik weten.
Een jaar of twintig geleden. Ze wijzen: die kwam toen tot geloof. En die. En die. En nog zoveel anderen. Ze vertellen. Over harten met honger. Hoe God werkte. Hun ogen hebben pretlichtjes.

Er is niet zo veel van die beweging meer te merken. Zelf halen ze hun hart op via samenkomsten die een buitenlandse kerk op het internet zet. “Zo kunnen we enigszins overeind blijven.”


Ze kijken rond. Wegen af hoe vrijuit ze zullen spreken.
”Wij verhongeren ondanks goedbedoelde kerkprogramma’s. Gemeenteleiders wagen zich aan wat ze vanouds kennen. Veel christenen teren op wat onderwezen is ”in de goed oude tijd”. En klagen ondertussen over de huidige tijd. Net zoals Gideon in de wijnpers van zijn vader.”  

Over de jaren heen zijn gezinnen vertrokken. Soms naar een andere kerk – kilometers verderop. Dikwijls was hun geloofsleven echter opgedroogd en gingen ze nergens meer. In dit stadje leven enkele honderden mensen die ooit besloten Jezus te volgen. Maar die dat nu niet meer zo uitleven.

“Wij hopen te kunnen blijven. We willen aanmoedigen, want we hebben veel vrienden in de stad. Voor een geestelijk onderdak kunnen die hier niet terecht. We hebben dat dikwijls aan de leiders uitgelegd, maar ze begrijpen niet - kunnen niet begrijpen.
Onze gemeente sterft elke dag een beetje. Totdat de christenen zich bekeren, verandert er niets.

Bidt voor ons aub.  
Bidt voor onze leiders aub. ”

DMC Firewall is a Joomla Security extension!