Afdrukken
Hoofdcategorie: Publicaties
Categorie: Open&hartig
Hits: 1248

Waarvoor dient een thermostaat? 
Die installeren we om een kamer constant warm te houden op een ingestelde temperatuur. Het is een klein toestelletje dat meet en dan communiceert met het verwarmingstoestel om zich in of uit te schakelen.  De thermometer binnenin de thermostaat helpt door de temperatuur te meten. 

God is Heer.

Hij heeft ons gemaakt met een ingebouwd systeem dat onze “omgevingstemperatuur” meet.  Wij voelen heel goed aan hoe koud of warm relaties in onze  omgeving staan – vriendschappen, huwelijk, gezin, kerk, werk, sportploeg, vereniging, ...  Hij maakte ons zo en plaatste ons dan precies op die plek waar we een verschil kunnen maken – een impact voor Hem.

Deze samenleving is individualistisch. Veel mensen hebben geen zin zich moe te maken om een positieve impact op anderen te hebben.  “Leven als thermostaat? Dat kost teveel energie. Liever als thermometer. Dan kan ik zoals veel mensen klagen.”
En klagen doen we. Bij iedereen, rond en om degene waar het probleem zich stelt.

God is Heer.

Hij heeft ons hier geplaatst om voor Hem een verschil te maken. Als zout en licht - voor wie niet geloven.  Als bemoedigende medearbeider tot opbouw – voor het Lichaam van Christus.  Hij biedt ons elke dag veel kansen om een verschil te maken in onze omgeving. “Heer. Geef ons ogen om die te zien. Geef ons geloof om die te grijpen.”    

Je kan dikwijls ervoor kiezen om je thermostaatfunctie uit te zetten. Om alleen als thermometer te dienen. Zoals zovelen rondom ons.
Maar sta er eens even bij stil: heb je als eens ooit Zijn zegen ervaren toen je koos om als thermostaat te dienen?  Was het fijn om naar de Geest te luisteren? Om een verschil in iemands leven te brengen? Of een hele groep mensen te helpen? Was dat wel de moeite waard?

Wat zou God doen zodra wij zouden verkiezen onze thermostaatfunctie altijd te laten werken? 
Hoe groot zou de zegen zijn die we dan zouden doorgeven aan onze samenleving? Aan onze kerk?
Daar waar God ons geïnstalleerd heeft!

Ik wil als thermostaat leven!  

Jonathan Weber, februari 2017

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd