Wat trok eigenlijk het meest aandacht aan hem?
De verrassing in zijn ogen?  Dankbaarheid om doorheen de puzzelstukjes zichzelf te herkennen?  De blijdschap over een nieuwe inzicht? 
Zijn mep op tafel vatte in elk geval al die emotie goed samen!
 

Dit was een van die kostbare ontmoetingen in het Pilgrimshem.
De regen viel met bakken uit de lucht. Ondertussen begon binnen aan onze werktafel de zon te schijnen.

Met een eerdere ontmoeting hadden we al een begin gemaakt met Original – de ABC-vorming waarmee mensen zichzelf leren herkennen. Nu kwamen we op het punt waar we naar de betekenis van de puzzelstukjes gingen kijken: wat kunnen die leren over uitdagingen in je geestelijke wandel? Hoe dichtbij komt God doorheen je bijbel lezen? Hoe verloopt je bidden? Welke rol mag stilte en alleen-zijn spelen?  Hoe zie je jezelf als je anderen ontmoet? 

betekent dat dan dat God mij vooraf al zo bedoeld heeft?

De klap op tafel kwam een half uurtje later.
We hadden doorgeboomd over al dat soort kenmerkende voorkeuren en gedragingen. En plots begon de zon te schijnen:             “Maar … betekent dat dan dat God mij vooraf al zo bedoeld heeft?”
     “Dus ik kan hiermee leren meer mezelf te zijn als ik mijn tijd met God houdt of als ik in de gemeente meewerk?” 
      (
De zon begon nog harder te schijnen.)


Na die zonnige namiddag duurde het even voor we terug contact hadden. Maar hoe zijn verhaal voortgaat, komt wonderlijk overeen met zoveel andere: met behulp van Original oriënteren ze zich helemaal verfrist in hun leven.werken.dienen met en voor God.

Hij sloot een later mentorgesprek zo af :
     “Weet je, mijn vrouw zegt dat ik terug meer zing. Het was lang geleden dat ik dat nog spontaan gedaan heb. Ze weet niet        goed wat ik doe in mijn speciale tijd met God – maar ze vraagt me er zeker mee door te gaan.”

Hij legde uit dat hij nu minder de klassieke clichés volgt: die bepaalden vroeger hoe hij de bijbel moest lezen, en bidden en meewerken. Via Original kon hij een aangepaste eigen aanpak ontwikkelen die hem meer vrijheid gaf … om God in een heel nieuwe betekenis te leren ontmoeten.

’t Is mooi als God iemands wolken opzij schuift en de zon doet schijnen.
Dankbaar dat we via het Pilgrimshem daaraan mogen meewerken!

DMC Firewall is a Joomla Security extension!