Afdrukken
Hoofdcategorie: Publicaties
Categorie: Open&hartig
Hits: 1152

Na de samenkomst volgen de gesprekken met koffie en thee. Her en der grappen. Een groepje haalt enkele bijbels bij hun gesprek.
Allemaal geanimeerd maar zonder overdadige drukte.

Ik zie hem dichterbij komen – een beetje afwachtend om niet in het lopende gesprek binnen te vallen.
Ik stap met een korte verontschuldiging uit het gesprek en neem hem mee naar een rustig plekje.

De grote verandering valt direct op.
Rustig. Ontspannen. Met een nieuwe diepte in ogen die vertellen hoe binnenin een stevige herbronning van hart, ziel en geest op gang is.

Na het werk met Original* had ik hem aangemoedigd zich te beginnen oefenen in alleen-zijn en stil-zijn. We zijn nu zo’n vier maanden later …
er staat een ander mens voor mij!

Het hoge woord komt er uit:

Ik heb God mogen ontmoeten!
Ik ben de bossen achter ons huis ingelopen en heb me ergens neergezet. Daar heb ik alles van mij aan God overgegeven. Mezelf losgelaten.

En dan heb ik gewacht. Stil geweest. Geluisterd. Zonder iets te bepleiten. Ik ben gewoon beschikbaar geweest voor Hem. Zonder aanspraken …

Die eerste keer gebeurde er niets. De tweede en de derde keer precies hetzelfde.

Toen kwam Hij. En Hij heeft mij helemaal gevuld met zijn liefde! Sindsdien ga ik elke week minstens een keer de bossen in. Zonder klok. Zonder telefoon. Alleen de bijbel gaat mee.

God raakt me niet elke keer aan. Als ik me helemaal stil maak van mezelf en op Hem wacht, laat Hij mij Hem wel geregeld vinden. Hij opent mijn ogen voor wie ik ben. En voor Hem.

Zijn gejaagdheid is opgelost in het niets.
Hij vertelt over vreugde, dankbaarheid en rust. God heeft hem aangeraakt en bevrijd van dwangmatig denken.

Door Original kent hij zijn sterkten en zwakten. Hij weet welke gaven hij heeft gekregen. Met verder te oefenen kunnen die ook tot hun recht komen. Ik zie een jongere leider voor me staan, die het evangelie kundig aan tieners uitlegt. Die door zijn nederige openhartigheid voor hen geloofwaardig is.

Zijn getuigenis maakt mij dankbaar. Iemand leert zichzelf beter in te schatten. God krijgt meer de plaats die Hem toekomt.
En de vruchten komen ten goede aan het evangelie en aan de plaatselijke kerk.


(*) Het vervolg van “Ooooh!”, uit de Evan-Assistance van december 2017.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!