Indienstvanelkaar

Afgelopen november kwamen we met 90 leiders uit de hele wereld samen voor gebed en studie.

We werkten een breed gamma thema’s af (strategisch denken; communiceren; getuigenissen; generaties; vorming; technologie; mogelijkheden en obstakels, …).

Getuigenissen over Gods werk maakten de boodschap concreet: leven met God kost ons alles. Wat er gebeurt in het Midden-Oosten, Kameroen, Noord-Nigeria, India, Nepal, China en Rusland onderstreepte dat uitgangspunt.

De betekenis van “leven uit geloof” gaat heel diep. Zeker als je bvb. er niet van zeker bent dat de politie je na zo’n conferentie terug je eigen land laat binnenkomen. Terwijl je echtgenote en kinderen daar nog steeds zijn…


Naar God

Tussen zelfopoffering belijden en dat doen, liggen veel obstakels. Meestal hebben die te maken met vasthouden aan persoonlijke zekerheid.

Deze ontmoeting legde daarom het accent op voortgaande geestelijke vorming*. Daar ligt de sleutel om verder te kunnen leven.werken.dienen – en eigen prioriteiten, keuzes en gewoonten steeds als gevangene bij Christus te brengen. Alles begint bij het “zijn bij God”. Daar leren we te beperken tot de werken die God voorbereid heeft.


God krijgt meer eer als christenen ruim de tijd uittrekken om zelf bij Hem te zijn. Dat lukt als wij minder (willen) worden - een uitdagende opdracht!
In het bijzonder voor (hyperactieve?) christenleiders die werk in een hyperactieve omgeving en proberen onbesmet daarvan te blijven.

Voor elkaar

90 leiders bezinnen, luisteren, studeren, overleggen en ondersteunen elkaar een week lang.
Als die dan voor elkaar bidden, gaan hemeldeuren open. God raakte via vele leiders de harten van andere leiders aan – troostend, liefdevol, bemoedigend, barmhartig.

Open_Hartige overdenkingen uit deze ontmoeting:

  • Wanneer was het jouw laatste keer dat je voldoende uren (!) genomen hebt om naar God te luisteren?
    Wanneer kon God je ziel nog eens vullen?

  • Voor leiders(teams): delen jullie nog altijd jullie zielen met elkaar? Bidden jullie voor elkaars noden en worstelingen?
    Blijven jullie ook buiten dat gebedsmoment elkaar verder ondersteunen?

  • Broers en zussen lijden. Is je hart nog aanspreekbaar genoeg voor wat dat deel van Gods familie meemaakt?
    Zoek betrouwbare (gebeds)informatie. Geef die door. Vermenigvuldig gebed.

Herman Heyman

* Deze vorming verdelen we bij ABC onder de naam “GodWorks”.

Our website is protected by DMC Firewall!