Wat is “Integrale Vorming”?
Deze vorming legt (of versterkt) het levensfundament voor elke mens die meer discipel van Jezus wil worden. 
We werken samen aan dat fundament door een zeer groot accent te leggen op de integratie van Gods werken in het dagelijkse leven-werken-dienen.
De wisselwerking tussen praktijk en levenservaringen met principes en theorie plaatst het geloven in God en het wandelen met Hem in een heel nieuw perspectief.

Waarom?
De aanpak van “Integrale Vorming” is ontwikkeld uit de nood onder de Vlaamse christenen, leiders(teams), kerken, (huis)gemeenten, kringen en organisaties.
Die nood uit zich op drie terreinen:

  1. discipelschap
  2. leiderschap
  3. gemeenschap

Deze drie terreinen raken al wat essentieel is in gelovig leven-werken-dienen: of dat nu over een persoon gaat of over een groep, over alleen of samen werken, over levensoriëntering of gemeenteoriëntering voor de toekomst.

Inhoud
Integrale Vorming is modulair samengesteld.

Dat wil zeggen: elk vormingsonderdeel zou afzonderlijkkunnen worden gevolgd. Maar het grootste effect ligt opnieuw in een zorgvuldige integratie:

  1. Identiteit (Godsbeeld, zelfbeeld, wereldbeeld)
  2. Discipelschap en disciplines (“GodWorks”)
  3. Dienend leiderschap
  4. Strategisch denken
  5. Volwassenenvorming


Heen-en-weer tussen praktijk en principes
Om theorie en principes te verbinden met de praktijk werken we in Integrale Vorming met de K5-accenten:

Karakter: Herkenning en hefbomen voor eigen gedrag, voorkeuren, sterkten en zwakten, roeping.

Kennis: Een parate basiskennis die mogelijk maakt om de omgang met zichzelf en de naaste, individueel en in groep te evalueren en (betere) keuzes te bepalen.

Kunde: Vanuit de basiskennis en door regelmatig gebruik bouwen we ervaring op hoe we onszelf en onze naaste constructief helpen in ons leven-werken-dienen.

Koers :Met een verduidelijkte levensroeping kunnen gaven, talenten, mogelijkheden meer doordacht gebruikt worden om een bediening te ontwikkelen – terwijl we             ondertussen toch blijven luisteren naar Gods leiding door zijn Heilige Geest.

Kader : Via de individuele mentor (die het persoonlijk leven en de praktijk volgt) dragen mensen onderling zorg en dienen hun naaste.
           Via groepssituaties in/door de plaatselijke gemeente, het werk, de club, … waarbinnen de lessen van de vorming getoetst kunnen worden aan de praktijk.

U kan hier klikken voor een voorproefje uit de eerste module
U kan hier klikken voor een voorproefje uit de tweede module
U kan hier klikken voor een voorproefje uit de derde module

 

Waar en wanneer?
De cursus begint in januari 2016. Er volgt nog een planning van het eerste modulejaar. Dit jaar gaat door in het ABC-kantoor (Sint-Jansbergsesteenweg 97, 3001 Heverlee). Dit kan nog wijzigen, afhankelijk van de woonplaats van de deelnemers. Tussen de lesmomenten door zijn er ook online contactmomenten via Lync (een programma, vergelijkbaar met Skype).

 

Prijs en inschrijving
De richtprijs is 260 euro per jaar, inclusief alle materiaal, lesmomenten en begeleiding. 

Klik hier voor uitgebreide informatie over de cursus.

Voor meer informatie of inschrijvingen kunt u een mail sturen naar info(at)abcministries.be

DMC Firewall is a Joomla Security extension!